Școala Altfel – activități astronomice pentru copii

Scoala Altfel

DESCRIERE ACTIVITATE

O activitate educațională și distractivă, plină de surprize pentru cei mici!

Din ce în ce mai mulți copii sunt pasionați de Univers, de galaxii, de planete și de găuri negre. Iar cu ocazia săptămânii altfel ne propunem să aducem bucuria și entuziasmul în rândul copiilor curioși și interesați de spațiul cosmic, oferindu-le o călătorie frumoasă în lumea astronomiei.

Astfel, pentru a oferi o experiență completă micilor exploratori spațiali, oferim un program astronomic interactiv și divers, ce cuprinde activități practice, discuții și prezentări vizuale spectaculoase.

Ce conține un program astronomic?

1. Prezentare interactivă a cerului de zi și de noapte, cu vizualizarea celor mai frumoase obiecte cerești cu ajutorul unui program profesional de planetariu.

2. Plimbare virtuală prin Univers, folosind programe specializate de astronomie.

3. Prezentarea unui telescop profesional adus de noi la clasă, în care copiii vor vedea cum funcționează și cum se manevrează un telescop.

4. Prezentarea, cu materiale video, a modului în care astronauții trăiesc și lucrează la bordul Stației Spațiale Internaționale.

5. Discuții cu tematică astronomică legate de misiuni spațiale, posibilitatea existenței vieții în Univers și cele mai ciudate obiecte din Univers: găurile negre.

6. Realizarea a două activități practice de tip arts and crafts cu tematică astronomică (confecționarea unor rachete de hârtie și realizarea de măști cu planete)*

*Activitățile practice de tip arts and crafts sunt recomandate copiilor din clasele pregătitoare și ciclul primar (I-IV).

Pentru impactul maxim, la activitățile folosind programe de astronomie este recomandată utilizarea unui proiector sau a unei table interactive.

Durata totală a unui program astronomic este de 2 ore sau de 3 ore.

UNDE ȘI CÂND VENIM

Venim la școala ta!

Astronomia este pentru toată lumea. Așa că, fie că este vorba despre o școală publică sau una privată, noi dorim să răspândim pasiunea pentru acest domeniu fascinant către toți copiii.

Suntem disponibili pentru această activitate atât în București, cât și în alte localități.

De asemenea, programul nostru de astronomie pentru copii este cu precădere dedicat activităților desfășurate cu ocazia săptămânii altfel, dar venim și în alte perioade, dacă există dorință și interes.

CUM POT PARTICIPA

Rezervă-ți ziua potrivită pentru clasa ta!

Fie că ești învățător, profesor, diriginte sau părinte, pentru a aduce această experiență distractivă și educațională și la tine la clasă, trebuie doar să ne contactezi pe adresa de e-mail scoaladeastronomie@gmail.com sau la numărul de telefon 0723373718.

Va urma o discuție în care vom planifica acest program astronomic, alegând o dată potrivită pentru desfășurarea acestuia, ținând cont de disponibilitățile și dorințele tale.

Durata totală a programului nostru este, de regulă, de 2 ore sau de 3 ore. Programul de 2 ore este o variantă mai condensată a activității, iar programul de 3 ore este experiența completă pe care o oferim, ce cuprinde toate activitățile prezentate mai sus.

Costul programului:

Costul pentru programul de 2 ore este de 1200 lei.
Costul pentru programul de 3 ore este de 1500 lei.
Tarifele prezentate sunt doar pentru București. Costul va suferi modificări pentru deplasarea în alte localități.

Share this post